BO222 | Inburgeren met een lesje Zumba

Geplaatst op 18 aug 2022 - 10:49

Hoe een groep houterige Nederlanders toch best soepele heupen blijkt te hebben na een lesje Zumba.

Terwijl een deel van de groep uit logeren is bij een van de studenten van de school, was de rest van de groep uitgenodigd voor een Zumba les van de plaatselijke Zumba school. Veel moeders van kinderen die in Patuju naar school gaan volgen de Zumba als onderdeel van een gezondheidsprogramma. De Latin-American vibes zitten ons nu wat in het bloed. Reinier had er echt geen zin in maar hij heeft iedereen verbaasd met zijn moves en heeft de volle twee uur(!) mee gedaan. Bram en Eline waren Neerlands beste dansers en hebben laten zien dat niet alle Hollanders houten klazen zijn. We gaan nu snel moe en voldaan naar bed. De knietjes en hamstrings zullen morgen wel gevoelig zijn!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.