Directeur Gerben Huisman neemt afscheid

Geplaatst op 3 dec 2021 - 11:00

Gerben Huisman neemt afscheid van World Servants als directeur-bestuurder. Zijn werk als directeur bij het Waddenfonds is niet meer te combineren met zijn directeursrol bij World Servants.

'Het voelt alsof ik beide tekort doe en dat wil ik niet. Dat verdient World Servants niet!', schrijft Gerben in een persoonlijke mail aan vrijwilligers en andere betrokkenen. 'Het lukt mij niet goed genoeg om het werk voor World Servants en het Waddenfonds, mijn andere job, te combineren. Het kost mij te veel tijd en energie om beide goed te doen.' Harry de Vink, voorzitter van de Raad van Toezicht, is dankbaar voor de inzet van Gerben Huisman in de afgelopen jaren. 'Hoewel de pandemie onze organisatie voor grote vraagstukken plaatst, lieten Gerben, het kantoorteam en alle vrijwilligers zien wat een innovatiekracht onze beweging heeft. De organisatie staat er, ondanks de omstandigheden, goed voor. We hopen dat Gerbens opvolger zijn lijn voorzet.' 

Gerben Huisman blijft betrokken bij World Servants: 'Ik heb aangegeven aan de Raad van Toezicht dat ik uiterlijk maart ’22 wil vertrekken, zodat er tijd is om te zoeken naar een goede opvolger. Hoewel ik vertrek bij World Servants als directeur, zie ik er naar uit om volgende zomer als leider mee op reis te mogen gaan naar Zambia.' 

Het profiel van de nieuwe directeur-bestuurder is te vinden op worldservants.nl/directeurgezocht.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.