Directeur Jan Bosman neemt afscheid

Geplaatst op 28 mei 2018 - 09:18

Jan Bosman neemt afscheid van World Servants als directeur-bestuurder. Hij vertrekt, nu het weer goed gaat met de organisatie. Toen hij aantrad, waren er flinke problemen. ‘De klus is geklaard’, aldus Bosman. 

‘Het gaat goed met World Servants’, schrijft Bosman in een persoonlijke e-mail aan vrijwilligers en andere betrokkenen. ‘Ik ben er erg dankbaar voor dat onze club er weer goed voor staat. Voor mij betekent dat een mooi moment om de Raad van Toezicht te vragen een opvolger voor me te zoeken. De afgelopen jaren heb ik samen met jullie heel veel mooie dingen mogen doen. Daarom is nu het moment om iemand te gaan zoeken die World Servants in de volgende fase mag gaan leiden.’

World Servants is dankbaar voor de samenwerking met Jan Bosman. Onder zijn leiding klom de vrijwilligersorganisatie uit een periode van krimp. Ds. Bram Tack, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We zien met dankbaarheid terug op een periode waarin Jan Bosman met veel enthousiasme, passie en daadkracht leiding gaf aan een proces dat World Servants terugbracht bij de wortels van de organisatie: een enthousiaste club van en voor dienstbare jonge mensen.’

Bosman blijft aan als directeur zolang dat nodig is. World Servants hoopt een nieuwe directeur te presenteren op ‘de Grote Reünie’ op 15 september. Op die dag zijn alle 20.000 ‘servants’ die ooit bouwden aan verandering uitgenodigd om het 30-jarig bestaan van World Servants te vieren. Het profiel van de nieuwe directeur-bestuurder is te vinden op worldservants.nl/vacature-directeur.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.