Dit was VBW 2024

Geplaatst op 21 apr 2024 - 22:57

Voorbereidingsweekend DAG 2 | We kijken terug op een indrukwekkende VBW met alle 700 deelnemers en projectcoördinatoren!

De grote finale van het Voorbereidingsweekend is begonnen. Na een dag vol gezelligheid, plezier, muziek, leuke spellen, interactie met elkaar en de partners komt ook aan dit grandioze weekend helaas een eind.

Met een goed gevulde maag en een grote glimlach starten alle deelnemers, leidersteams, partners en niet te vergeten de vrijwilligers de dag. In het vroege ochtendgloren beginnen we met de GMG. Daarna staat er voor iedereen heerlijke koffie en thee geserveerd. Rond een uurtje of 10 vervolgen alle de deelnemers en leiders hun weg richting de sfeervolle sporthal voor de viering.  


De middag valt in Heino. De zon begint langzaam door te breken. Iedereen trapt in de stralende zon nog even een balletje met elkaar en het ouderprogramma is onder leiding van Theunis Sjoerd en Willem-Jan van start gegaan.

Daarna is de centrale afsluiting waar we onder het genot van een speciale brownie met jaarthema. Er is weer genoten van alle prachtige liederen die door de band zijn gespeeld! Ook hebben we vier jarigen in ons midden, waarvoor we uit volle borst zingen! Daarnaast is de enthousiaste projectcoördinator van Sierra Leone, Umaru bijna jarig! Nog een reden voor een feestje en dat kun je wel aan de deelnemers overlaten.

Tot slot maken we een diepe buiging voor alle hardwerkende vrijwilligers en sluiten we af met het legendarische lied ‘Unwritten’ van Natasha Bedingfield.

Nog even op de groepsfoto met de alle deelnemers, leidersteams en de projectcoördinatoren! Dan zijn we toch aangekomen bij het einde van het Voorbereidingsweekend 2024! 

World servants de plek waar jong en oud samenkomen en vele levens worden verandert. We kijken uit naar een mooie projectzomer, waar we samen gaan bouwen aan verandering. Iedereen bedankt voor het fantastische weekend en tot volgend jaar!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.