EC117 | Applaus in de aankomsthal

Geplaatst op 19 aug 2017 - 00:58

Na lang wachten kwamen ze eindelijk door de schuifdeuren: Ecuador is er weer! Met luid applaus sloot het thuisfront de deelnemers in de armen.

De bagage liet vrij lang op zich wachten, maar twee uur na de landing was het zover, eerst de deelnemers en daarna de leiders, glunderend van alle mooie ervaringen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.