EC117 | Ontspanning na inspanning

Geplaatst op 6 aug 2017 - 23:03

Eindelijk weer een berichtje uit Ecuador! Afgelopen dagen was er slechte verbinding dus was het niet mogelijk om een update te sturen. Vandaag zijn we in een grote stad met prima internet, dus lukt dat wel met veel foto’s erbij. Lees hier de update van de groep na een 'rustig' weekend. 

Donderdag: Na een dag vol bouwplezier zijn we als groep ’s avonds in gesprek gegaan over wat God voor ons betekent. We hebben qua geloof een hele diverse groep dus dat was best wel spannend. Jullie mogen thuis trots zijn op jullie tieners. Er was veel openheid en we hebben elkaar zo beter leren kennen en veel van elkaar geleerd. Mooi!

Vrijdag: Vrijdag de laatste bouwdag van de week en dat was te merken. De meesten hadden problemen met opstarten en een aantal moest zelfs achterblijven in het kamp om even bij te tanken. Maar uiteindelijk is er weer ontzettend veel werk verricht. Het graafwerk is klaar, de fundering ligt er voor een groot gedeelte. Er is veel beton gemaakt, ja echt met de hand! Het kinderwerk gaat onder leiding van Rebekka geweldig goed. Elke morgen zijn er drie/vier deelnemers aan de beurt om de veertig kinderen een bijbelverhaal te vertellen / uit te beelden, te knutselen, iets over Nederland te vertellen en spelletjes te doen. Ze weten niet wat ze meemaken, elke ochtend is het feest.

Zaterdag: Gelukkig: even een dag niet bouwen. Daar waren we aan toe zeg! Lopend gingen we naar beneden (300 hoogtemeters) zodat we downhill opgepikt konden worden door een bus. De bus heeft ons bij een boer gebracht die dertig jaar geleden het roer om heeft gegooid om zonder chemicaliën zijn bedrijf te runnen. Onvoorstelbaar hoe alles zomaar groeit in Ecuador: sinaasappels, mandarijnen, ananas, mango’s, koffiebonen en natuurlijk cacao. De regionale specialiteit Tango (rijst met pindasaus en kip) was onze heerlijke lunch. In de middag hebben we op een stuwmeer rondgevaren met een ferry en daarna lekker gezwommen.

Zondag: We zijn nu in Monte Christi voor een kerkdienst en vanmiddag gaan we lekker de stad in na eerst een overheerlijke hamburger (!!!) gegeten te hebben.

Groet!

Theo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.