EC118 | Groet van een hechte en enthousiaste Ecuador-groep

Geplaatst op 17 jul 2018 - 09:00

"Dag! We zijn weer in de lucht. De eerste dagen hier zijn echt bijzonder. In La Libertad is alleen een kerkdienst als de pastor in het dorp is. Dat was zondag niet het geval, dus hebben we zelf een dienst georganiseerd. We mochten de kerk gebruiken, waar we onder leiding van Pastor Mathilde een dienst hebben georganiseerd."

"Ook mensen uit de gemeenschap schoven daar aan. Heel gaaf om zo samen ons geloof te delen. In de middag hebben we uitgerust en zijn we naar de rivier gewandeld, waar we lekker in gezwommen hebben.

Maandag zijn we gestart met de bouw. Het is ontzettend bijzonder om samen met de gemeenschap aan de slag te zijn. Iedereen is betrokken en ontzettend enthousiast. Omdat we midden in het dorp verblijven en een eindje verderop onze gezamenlijke ruimte is, komen we alle mensen waar we mee samenwerken regelmatig tegen. Je ontwikkelt dus al snel een band. Op de bouw hebben we al allerlei werkzaamheden gedaan, zoals metselen, grond weghalen, ijzer vlechten en vloeren storten. De communicatie gaat in het Nederlands, Engels, Spaans en alles daar tussenin. Best cool om te merken dat dat best goed gaat.

We gaan zo avondeten, morgen gaan we verder met de bouw en begint ook het kinderprogramma. In de komende dagen gaan we ook de groetjes downloaden, dus stuur er nog snel even eentje. De heel hartelijke groeten van een ontzettend hechte en enthousiaste Ecuador-groep."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.