EC119 | Het zit er op!

Geplaatst op 9 aug 2019 - 02:16

Hierbij het verslag van de twee laatste dagen in het mooie Ecuador. We nemen afscheid van de lieve mensen en het mooie Ecuador.

Woensdag hebben we de laatste dingen op de bouw gedaan. Die moest klaar zijn voor de overdracht. Verder verliep de ochtend voor ons erg rustig, omdat de begrafenis van de schoonmoeder van onze kok plaatsvond. 

Om 16:00 uur verzamelden we op de bouw om het gebouw officieel te overhandigen aan de gemeenschap van Damas. Hier kwam zelfs lokale radio en televisie op af. Hierna volgden erg veel woorden van dank door mensen van de gemeenschap. Daarna hebben we samen genoten van een Ecuadoriaans/Hollandse maaltijd.

Donderdagochtend was het dan zover om al onze spullen weer in te pakken. We stonden ervan versteld dat de busjes zelfs drie kwartier te vroeg waren. Dat hadden we in Ecuador nog niet meegemaakt.

We reden naar Guayaquil, waar we ook vanaf gaan vliegen. We sluiten onze reis af met souvenirs kopen en lekker rondlopen door deze grote stad. Straks sluiten we ons Engelenproject af en lezen we de laatste groetjes voor.

Wij vliegen morgen 10:50 lokale tijd uit Ecuador. We gaan jullie op de hoogte houden van onze reis. We kijken er naar om onze lieve papa's, mama's, vriendjes/vriendinnetjes en iedereen die van ons houdt zaterdag weer in de armen te sluiten.

Tot dan!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.