EC218 | Tijd voor weekend

Geplaatst op 17 aug 2018 - 16:19

Ze lopen in Ecuador een paar uur achter, maar ook daar komt het weekend eraan. Hoofdleider Bé appt dat de groep hard gewerkt heeft en moe is. Gelukkig hebben ze een relaxed weekend voor de boeg...

Het resultaat van het harde werken liegt er niet om: er zijn inmiddels twee complete droogvloeren klaar! En tussendoor had de groep ook nog tijd voor huisbezoeken bij boerenfamilies in de omgeving, waar ze mochten blijven overnachten. De kinderprogramma's zijn een groot succes.

Komend weekend gaat de groep genieten van het natuurschoon van Ecuador. Er staat een bezoek gepland aan de zeven watervallen en zondag natuurlijk een kerkdienst, ergens in de jungle. Daarover meer in een volgend verslag. 

De groep maakt het goed!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.