Eerste Ride2Change een groot succes!

Geplaatst op 8 okt 2020 - 16:30

Op de vrijdag vóór het World Servants Festival: vrijdag 18 september, stapten 85 mensen op de fiets om naar Heino te fietsen. Het was niet zomaar een fietstocht, het was de Ride2Change. Vanuit alle windstreken kwamen deze sportieve deelnemers om binnen 24 uur samen 2021 kilometer te fietsen. Een nationale actie die bijdraagt aan Challenge2021.

Om twaalf uur - midden in de nacht - terwijl de meeste mensen lagen te slapen, reden de eerste fietsers weg om hun tocht van 252,6 kilometer af te leggen. Door heel Nederland waren er acht routes uitgestippeld van 252,6 kilometer, wat bij elkaar 2021 kilometer is. Toepasselijk bij Challenge2021, die opgezet is na het doorschuiven van de projecten uit 2020. Met Challenge2021 worden de financiele kosten van dit 'bonusjaar' en het doorschuiven van de projecten zoveel mogelijk gedekt.

Onderweg op de route sloten andere fietsers zich aan, op weg naar het World Servants Festival. Van Dokkum, Schipluiden, Hoorn en nog meer plaatsen op weg naar Heino. Door het hele land stonden mensen klaar om deze fietsers aan te moedigen.

Tussen half acht en twaalf uur zijn alle fietsers veilig in Heino aangekomen, waar ze feestelijk onthaald werden. Bezweet en moe, maar ook vol adrealine kwamen ze aan. Dit is zeker niet voor niets geweest, want ze hebben wel €24.257,82 opgehaald!

Doe jij volgend jaar ook mee?

Bekijke de aftermovie van deze gave actie hier:

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.