ET116 | Zonovergoten stortregens

Geplaatst op 23 jul 2020 - 17:25

Via SMS berichten brengt hoofdleider Willem-Jan ons weer op de hoogte van de belevenissen in Ethiopië...

"De vrijdag begon K-L-E-T-S-N-A-T. Zó nat dat technisch leider Tom de bouw na een kwartier afblies. Na een ochtend alternatief werk te hebben gedaan zoals geulen graven, andere irrigatieklussen en een spontane sing-in brak na de lunch een verzengende zon door. Gelukkig hebben we toen toch nog de eerste vijf kolommen gestort en zijn we begonnen met het metselen van de voorgevel. We liggen dus toch nog min of meer op schema!" aldus Willem-Jan. Vanochtend is de groep vroeg de berg op geklommen (als het tenminste droog was) om de zonsopgang te zien. Tot slot krijgt iedereen de groeten uit Ethiopië!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.