Extra Groot Verschil | Winnaars bekend!

Geplaatst op 1 okt 2018 - 16:27

Afgelopen zomer daagde Wilde Ganzen de deelnemers uit om verder te kijken dan hun eigen projecten. Vandaag zijn alle likes geteld! Welke vijf projecten maken een extra groot verschil?

Met maar liefst 608 stemmen is MA118 winnaar van 'Extra Groot Verschil'. Dat betekent dat de kinderen in Malawi niet langer les moeten volgen op de grond, want ze krijgen schoolbankjes! En dat is nog niet alles... De lerares in Ecuador geeft binnenkort les in haar eigen schoolgebouw. In het dorpje Ndatuwa in Malawi kunnen twee lerarenwoningen afgebouwd worden. De vrouwen in Rwanda krijgen meer inkomen dankzij een passievruchtenopslag én de gehandicapte kinderen in Myanmar kunnen weer vervoerd worden, omdat de auto gerepareerd wordt! Geweldig toch? Hieronder kun je precies zien hoeveel likes ieder project heeft gescoord:

Wat gaat er nu gebeuren?

De acht genomineerde voorstellen hebben hun idee via Facebook onder de aandacht gebracht. Voor de vijf beste plannen stelt Wilde Ganzen €1.000 beschikbaar. World Servants neemt nu namens Wilde Ganzen contact op met de partnerorganisaties in Malawi, Ecuador, Rwanda en Myanmar. We gaan eerst kijken wat er allemaal nodig is om het idee uit te voeren en hoe het gerealiseerd kan worden binnen het budget van €1.000,-. Vervolgens zetten we, in samenwerking met Wilde Ganzen en de lokale partners, het plan in werking. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.