GH123 | Daar zijn we dan!

Geplaatst op 13 okt 2023 - 13:36

De eerste dag van de reis in het prachtige Ghana

Heyhoi allemaal,

Hier de eerste update. Na een voorspoedige en rustige vlucht zijn we donderdag avond geland om 8 uur Ghanese tijd (10 uur in NL).

Na deze lange vlucht zijn we opgewacht door Stephen, hij leidt dit project vanuit Sakpe. We werden met volle energie opgewacht en zijn vervolgens met een prachtige disco bus richting het hotel gebracht. Hier hebben we voor het eerst mogen genieten van het Ghanese eten (niet bestemd voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen:). Maar ondanks dat, zijn we wel met open armen ontvangen en hebben we heerlijk gegeten. Daarna konden we met z'n allen in het hotel overnachten. En ik kan je verzekeren, het was geen luxe paradijs. Met z'n 3en in een 2 persoonsbed of op een matrasje op de grond. Maar uiteindelijk konden we toch maar 4 uurtjes slapen. 

Om half 4 ging de wekker weer om vervolgens vanaf Accra richting Tamale te vliegen. Een heel klein vliegtuigje en maar een uurtje vliegen. Hier stond wederom een bus voor ons klaar. Op het moment dat dit geschreven wordt, zitten we in Tamale. We hebben hier heerlijk gegeten en hebben even een rondje gelopen. En wat een bizarre wereld is het! 

Nu gaan we de bus weer in en moeten we nog een uur of 4 rijden naar Sakpe. Daar gaan we ons dan settelen. 

Dit was de update van vandaag en tot de volgende!!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.