GH216 | Reis volgens planning

Geplaatst op 23 aug 2016 - 07:22

"Keurig op tijd in Dubai", zo SMS't Ghana-hoofdleider Jan Bosman vanmorgen in alle vroegte. 

"Nu aan het boarden voor het laatste stukje. Alles op schema. Wellicht slapen we nog even." Dat laatste lijkt ons een goed idee, want des te uitgebreider kunnen de deelnemers dan straks hun familie en vrienden bijpraten over hun ervaringen in het altijd gastvrije Ghana. De groep verwacht om 13.15 te landen op Schiphol. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.