GH218 | Op bezoek bij Tony Chocolonely

Geplaatst op 9 mei 2018 - 09:43

Tijd voor een uitstapje! Met een busje (dat altijd voller kan) naar Tony's...

Het project zit er bijna op. Voor we afscheid nemen, hebben we nog een aantal leuke activiteiten staan. Vandaag natuurlijk souvenirs kopen en gister gingen we met z'n allen naar een plantage van Tony Chocolonely. We konden daar zien hoe AG Care en Edukans samenwerken met de cacaoplantage van Tony's. Misschien gaat World Servants hier in de toekomst ook aan de slag. 

We waren te gast bij een lokale cacaoboer, die ons alles liet zien van zijn werk. Hoe de cacao groeit en geoogst wordt en hoe hij met zijn familie leeft. De samenwerking met Edukans en AG-Care zorgt ervoor dat er goed onderwijs is voor zijn kinderen. Tijdens het bezoek barstte de hemel open, wat een stortbui was dat! Onder de golfplaten was praten onmogelijk, zo'n kabaal was het. 

De busrit was krap maar gezellig, zeker toen we met het toch al volle busje twee backpackers oppikten. Want ja, in Ghana is een busje nooit vol... Na de terugrit stond levend ganzenbord met cola en ander lekkers gepland. 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.