GH219 | Bijna klaar om te vliegen

Geplaatst op 2 mrt 2019 - 16:47

De laatste dagen zijn om gevlogen: de lange busrit, een bezoek aan een slavenfort, toeristenmarkt, strand... lees het in de laatste update van de Nalerigu-groep.

Donderdag brachten we de hele dag in de bus door. Laat  in de avond arriveerden we in 'ons' Festus hotel waar we snel gingen (verder)slapen. Vrijdagochtend rustig opgestart  en voorzien van lunchpakket vertrokken naar Fort Goede Hoop. Erg indrukwekkend om te zien hoe wij als Nederlanders onze welvaart opbouwden over de ruggen van anderen. Tijdens de rondleiding kregen we een stortbui over ons heen waardoor een deel van de groep tot op het ondergoed nat regende. Ach.. dat droigt vanzelf weer. Er waait gelukkig veel minder stof om ons heen. Met de bus doir de vrijdagspits van Accra. Dat is ook een belevenis op zich. De heenreis was een kleine 3 uur rijden. Volgens de chauffeur zal de terugreis ergens tussen de 2,5 en 5 uur zijn. 'Because of the traffic 🤨' Nou dan hebben we in Nederland echt geen spits. Nog een cultuurervaring: Wij zamelden keurig ons lunchafval in en namen de afvalzak mee in de bus. Dat ging stinken...Dus aan de chauffeur gevraagd hoe dat op te lossen. Oo z'n Ghanees. De assistent chauffeur opent de deur tijdens het rijden en daar vllog onze zak de berm in. Een aantal van ons noemde de hoeveel en de manier van omgaan met afval als een van de meest indrukwekkende punten hier. Er is nog een wereld te winnen. Het bleek een uur of 4.5 te worden. Om half acht aan tafel. Rustige avond en prima nacht.

Het is nu de laatste dag hier. We bezoeken de toeristenmarkt, het strand en het kantoor van AG Care. Daar staat de groep nog een 'leuke' verrassing te wachten: We kregen als bedankje nog een schaap. Het 'arme schaap' hebben we onderin de bus meegenomen. De hele groep vraagt zich af wat er met het beest gaat gebeuren. Stephen fluisterde me (Jan) in het oor dat Priscilla (onze kok) nog één keer haar kunsten gaat vertonen. Na het strand hoeven we dus niet naar een restaurant, maar eten we ons schaap op in de vorm van soep met plakrijst.... met het handje dus..  Extra verrassing van Stephen de groep weet nog van niks. Jullie nu wel 😁...

Tot morgen allemaal.

Jan

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.