GH219 | Home again

Geplaatst op 3 mrt 2019 - 08:51

Vol verhalen danste Delft de aankomsthal in.

Dansend en zingend kwamen de deelnemers en (vooral) de leiders van het Stanislascollege op Schiphol de aankomsthal binnen. Ondanks het vroege uur werden ze met een groot applaus verwelkomd. Toen ook Tjebbe zijn paspoort terug gevonden had waren alle 73 enthousiaste reizigers weer in Nederland. Met heel wat tranen en knuffels werd uitgebreid afscheid genomen van de leiders en groepsgenoten. Regelmatig gevolgd door een 'tot morgen'. Morgen het eerste uur wiskunde...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.