GH223 | Ghanese temperaturen bij aankomst groep

Geplaatst op 19 aug 2023 - 17:01

Het is plakkerig warm als familie, vrienden en gemeenteleden op de groep uit Ghana staan te wachten...

Om 16.15 uur is het dan zover. De bus met de groep draait de hoek om en parkeert voor de kerk waar familie en vrienden hen al staan op te wachten. Eén voor één komen de deelnemers en leiders uit de bus en duiken in de armen van geliefden. Wat een prachtig maar ook pittig avontuur hebben ze beleefd. Fijn dat iedereen weer veilig thuis is. Nu snel naar huis en de eerste verhalen vertellen, al blijft het moeilijk... waar moet ik beginnen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.