GH223 | Op safari

Geplaatst op 16 aug 2023 - 13:13

Vandaag begon onze lange reis richting Accra. Onderweg hebben we verschillende dingen beleefd. Lees hieronder welke dieren we gespot hebben en wat er dit keer op ons menu stond.

Vanochtend was het alweer vroeg dag, want de wekker ging om 4 uur. Het was maar goed dat we er niet nog langer hoefden te blijven, want het doorspoelen van de wc ging steeds lastiger.

Om 5 uur vertrokken we met de bus... nou ja, we reden 10 meter en toen stonden we alweer vast. We waren de bumper alweer verloren die ze na onze heenreis zo zorgvuldig met een beetje kit hadden vast gemaakt. Na gezamenlijk te hebben geduwd, kon de reis dan echt beginnen.

We reden via Tamale naar Mole National park. Onderweg stond er een politiepost waarbij een agent een stopteken gaf. Deze werd genegeerd door onze buschauffeur. Bij de volgende politiepost wilde hij hetzelfde truckje uithalen, maar het hek werd net op tijd dicht gedaan. De chauffeur begon de agente uit te schelden en hierdoor wilde de politie al onze paspoorten controleren. Deze waren gelukkig allemaal goed en we konden onze weg vervolgen. Onderweg zijn we 8 keer stilgezet door de politie. Na ‘grondige’ inspecties (lees één blik in de laadruimte en één blik in de bus) konden we elke keer onze tocht weer vervolgen.

Om half 2 kwamen we aan in Mole National Park. Het viel ons op dat de prijzen voor niet Ghanezen dubbel zo duur waren als voor Ghanezen. Vervolgens gingen we eerst eten. Misschien kunt u het al raden, maar de opties waren zoals gewoonlijk kip met rijst of vis met rijst. Na de maaltijd ging de safari dan echt beginnen. Verdeeld over 5 jeeps, maakten wij een tour door het park. De baviaan, antilope en wrattenzwijn waren al gauw gespot. Ondertussen zijn we een paar keer gestopt, want onze tourguides zagen sporen van olifanten. Maar een spoor is nog geen echte olifant. Op een gegeven moment kwamen we op een plek met een aantal huisjes. We zagen al meer jeeps staan en toen zagen we dan ook echt een olifant in de verte. Wij dachten dat het een opvangplek was. Maar toen we eenmaal dichterbij kwamen, bleken het wilde olifanten te zijn die rondliepen op de binnenplaats van een resort om water te drinken. Het bleken 6 mannelijke olifanten te zijn. Het was super gaaf om ze van zo dichtbij te zien. Ze bleven gezellig staan om te poseren voor onze foto’s. Onze dag kon niet meer stuk!

Maar na de tour was het dan toch echt tijd om de bus in te stappen. Om half 9 kwamen we aan in Kintampo bij ons ‘hotel’. We kregen uiteraard eerst te eten. En u raadt het alweer, het was weer rijst met kip. Dit komt bij sommigen de neusgaten weer uit. Een vriendelijk verzoek naar al onze ouders voor de aankomende weken geen kip met rijst op het menu😉. Na het eten werden de kamers gauw verdeeld en was het tijd om te gaan slapen in ons 5 sterren hotel.

Ewine en Jalinde

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.