GH415 | Overdracht en inpakken

Geplaatst op 29 okt 2015 - 17:50

Vlak voor de overdracht belt Henni met een korte update van de afgelopen dagen.

Het gaat nog steeds goed met de groep en de gezondheid. Op het moment van bellen werden de laatste werkzaamheden op de bouw gedaan. De groep heeft het gestelde doel niet kunnen bereiken omdat er geen voorbereiding was getroffen voor het graven van een gat, waardoor de deelnemers dit eerst moesten doen voordat ze de hoogte in konden. Maar er is druk gemetseld, de kozijnen zitten in de gebouwen dus er is wel heel wat werk verzet ondanks de warmte. De daken zitten er niet op, maar het resultaat mag er zijn. Aan het einde van de middag wordt de bouwplaats overgedragen aan Stephen Abarika van AGREDS, de partnerorganisatie waar World Servants mee samenwerkt in Ghana. Hij zal er zorg voor dragen dat de gebouwen opgeleverd worden en zal daarna het project overdragen aan de gemeenschap.

De evaluatie met de onderwijzers heeft ook plaatsgevonden. De samenwerking was plezierig en een leuke ervaring voor beide culturen. Het was een gezellige evaluatie onder het genot van een flesje cola en een Hollandse stroopwafel.

Vanavond zal de groep de tassen inpakken om morgen af te reizen naar Accra met een binnenlandse vlucht.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.