GH417 | Een bus vol inzwaaienthousiasme

Geplaatst op 19 aug 2017 - 14:19

Met vIjfenveertig man stapten ze vanmorgen in Zwolle in de bus. Het welkomstcomité van de Ghana-gangers vulde Aankomst 1 met aanstekelijk enthousiasme. En het wachten werd beloond: glunderend kwam de groep door de schuifdeuren. Nu de laatste etappe: enkeltje douche!

In de bus zullen vast heel wat verhalen de revue passeren. En dat zal nog wel maanden doorgaan in GKv Zwolle... Wel thuis!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.