GH418 | Indrukwekkend bezoek op feestelijke dag

Geplaatst op 24 aug 2020 - 13:41

Een indrukwekkende rit door de sloppenwijken, feest en ook nog eens afgezet worden. Ze hebben het allemaal meegemaakt vandaag in Accra.

De sfeer is nog steeds fantastisch! Vanochtend hebben we het lifelineproject bezocht waar we een indrukwekkend verhaal te horen kregen over het project. Dit werd extra concreet door de rit die we door de sloppenwijk moesten maken om het lifeline te bereiken. Een groter contrast met het strand gister is er bijna niet voor te stellen. Inmiddels is iedereen elkaar z'n nieuwste Ghanese stoffen, oorbellen, beeldjes en djembés aan het laten zien. Allemaal waarschijnlijk flink afgezet, maar wel met 'a special price for you my friend'. We zijn nu nog even op bezoek bij het hoofdkantoor van AG Care waar we net een heerlijk diner achter de kiezen hebben. Aan het eind van de middag zullen we richting het vliegveld gaan, vanavond om 22.00 zetten we weer koers richting Nederland. Tot morgen!

Alie

De groep wordt zaterdagochtend om 6:55 uur verwacht op Schiphol met vlucht KL590. Eventuele wijzigingen in aankomsttijd zijn te vinden op de website van Schiphol.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.