HA117 | Elke avond een lichtshow

Geplaatst op 27 jul 2017 - 19:47

Je zou het niet verwachten, maar de Haïti-groep wordt elke avond getrakteerd op een lichtshow. Opnieuw een bericht dat met hindernissen in Nederland kwam. Mét foto's van coördinators Kyrk & Deborah.

Zondagavond zijn we naar de kerkdienst in onze tuin geweest. Dit was een hele zit. Opvallend was dat er tijdens de dienst motoren af en aan reden om extra boxen te plaatsten want het geluid was immers nog niet hard genoeg. Tijdens de dienst kwamen er dreigende wolken aan en maakten we kennis met een zandstorm. Helaas viel er geen regen. 

Vanaf maandag tot vandaag stonden de dagen in het teken van bouwen in de morgen en cultuur en kinderwerk in de middag. De bouw vordert snel. Er wordt al op steigers gewerkt. Ook kinderwerk verloopt goed. De kinderen zijn er enthousiast en de springtouwen, bellenblazers en strandballen vallen goed in de smaak. Er komen gemiddeld honderd kinderen. Ook zijn er verschillende huisbezoeken geweest. In groepjes van drie gaan we langs verschillende huisjes om te leren en te kijken hoe de mensen hier leven. Er gaat een tolk mee zodat er vragen gesteld kunnen worden. 

Iedere morgen rond vijf uur worden we gewekt door een stel zingende Haitianen die God eren. En iedere avond hebben een lichtshow in de wolken. Dikke flitsen met zo nu en dan een donder. Vannacht een dikke bui gehad. Hoera. 
Daarnaast is het eten erg goed. Spaghetti met knoflook en vis op de vroege morgen. Bolletjes voor de lunch en het diner is elke avond weer anders. Wel altijd typisch Haitiaans. Gisteren zijn een aantal naar de markt geweest en hebben daarna de hele dag in de keuken gestaan om een maaltijd voor te bereiden. Dit viel érg in de smaak. Onze spijsvertering is door de knoflook flink versneld maar maar buiten dat gaat alles prima. De sfeer zit er goed in iedereen is vrolijk. De hitte begint te wennen al blijft het zweten.

Morgen staat er een bezoek aan de markt op het programma en dit weekend zullen er verschillende culturele ervaringen worden opgedaan. Kortom wij vermaken ons prima en zullen vanavond de groetjes weer voorlezen, die weer met allerlei tussenstapjes het zwakke internet hier getrotseerd hebben!

 

Toevoeging van coördinator Deborah: Het internet deed het even, dus ik dacht dat ik maar meteen wat foto's zou sturen. Het zijn wel foto's van gisteren, die van vandaag komen later. Er is weer flinke vooruitgang geboekt bij de bouw aan de school. Dingen blijven geweldig verlopen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.