HA117 | Zingend ontvangen

Geplaatst op 10 aug 2017 - 21:57

Hoe vaak zou het Haïtiaanse volkslied door een Utrechtse parkeergarage gegalmd hebben? In elk geval vanavond, bij de terugkeer van de Haïti-groep.

De groep was duidelijk nog niet uitgekeken op elkaar... Niet alleen zingend, maar ook omhelzend, huggend, pratend, lachend en joelend bleven de deelnemers nog lang bij elkaar rondhangen voor ze een voor een naar hun welverdiende bed/douche vertrokken.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.