Hartelijke groetjes uit Sierra Leone

Geplaatst op 26 sep 2017 - 15:18

De set-uppers Frans en Romana kregen een hartelijk ontvangst door de blije dorpsbewoners van Laminaya. En ze brachten goed nieuws mee: het schoolgebouw is af! De lokale gemeenschap heeft het stokje overgenomen van de enthousiaste jongeren die er afgelopen zomer hebben gebouwd.

De school is net begonnen en de eerste kinderen hebben er al les gekregen. Op de foto's zie je hoe dat er aan toe gaat. Romana schrijft: 'De blije dorpsbewoners vroegen om de hartelijke groeten over te brengen aan team SL117, dus bij dezen!' 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.