Het online 'voorbereidingsweekend'

Geplaatst op 25 apr 2020 - 17:51

Het voorbereidingsweekend in Heino werd ingeruild voor het online voorbereidingsdagvanuit meer dan 700 huiskamers. In verband met de COVID-19 maatregelen was een gezamenlijk weekend niet mogelijk, maar met creatieve ideeën, onlinemogelijkheden en veel vrijwilligers verzorgde World Servants een voorbereidingsdag vanuit een studio op het World Servants kantoor.

Vanaf 09.30 uur was het mogelijk om in te loggen op de gezamenlijke stream. Presentator Geert zorgde er vervolgens voor dat aan alle deelnemers het programma en doel van deze dag bekend werd. Vervolgens gingen alle projectgroepen in een eigen stream, waar ze elkaar beter konden leren kennen en interactieve spellen deden als bingo. 

Het programma werd afgewisseld met inhoudelijke stukken en met tijd in de eigen groepen. Zo werd er meer informatie verteld de projecten, kwamen de vier pijlers die centraal staan in de projecten aan bod, werden en groepsfoto's gemaakt en werd er nagedacht over projectdoelen. Maar ook werd er een lunchspel gespeeld die voor veel hilariteit zorgde en kwamen de hele dag door deelnemers en leiders aan het woord om te vertellen over acties, projectervaringen en uiteraard wie de leukste groep heeft. 

Aan het einde van de middag was het tijd voor de ouderbijeenkomst, ook deze bijeenkomst was digitaal. Tijdens deze bijeenkomst werd er aandacht besteed aan de zorgen over het COVID-19 virus, legde Henri uit hoe World Servants voor 7 jaar bij een project betrokken blijft en kwam partner Stephan uit Ghana aan het woord. 

Kijk voor meer achter de schermen foto's op https://fotoboek.worldservants.nl/p527396540 en check de aftermovie op ons YouTube kanaal: https://youtu.be/RmA90PbDZa0

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.