Het unieke evenement | Partnermeeting

Geplaatst op 16 apr 2024 - 16:23

Partnermeeting 2024 | 13 projectcoördinatoren komen bijeen in Nederland! 

De aankomende periode gaat enorm bijzonder zijn voor ons, want alle projectcoördinatoren uit de projectlanden komen naar Nederland! De coördinatoren zijn uitgenodigd voor het speciale evenement; de partnermeeting! De partnermeeting start 18 april tot 1 mei en staat in het teken van delen, leren en elkaar ontmoeten.

Zo bestaat de partnermeeting uit verschillende trainingen, bezoekjes, workshops en inspirerende verhalen van World Servants-deelnemers. Er zal gaan worden nagedacht over visie, ontwikkelingen en werkwijze van World Servants. Ook is een belangrijk onderdeel van de partnermeeting ontmoeten. Zo brengen de projectcoördinatoren een bezoek op het hoofdkantoor van World Servants in Wolvega. Hier ontmoeten ze hun collega’s en zien ze hoe World Servants in Nederland te werk gaat. Er zal ook een unieke meet & greet plaatsvinden. Zo is er de mogelijkheid om met de projectcoördinatoren een potje te midgetgolven en herinneringen op te halen. Een ontmoeting tussen de projectgroepen van dit jaar kan uiteraard niet ontbreken. Zij zullen dan ook tijdens het VBW de projectcoördinator ontmoeten die hun projectgroep deze zomer gaat ontvangen. 

De projectcoördinatoren zullen van 26 april tot 1 mei door heel het land verspreid zijn. Zij gaan allerlei bezoeken brengen aan verschillende actiegroepen. Ook zullen de projectcoördinatoren kerken bezoeken en samenwerken met predikanten, kerkelijk werkers en jeugdwerkers. Koningsdag gaan de coördinatoren op pad in stijl naar Zwolle.  

Kortom de projectcoördinatoren gaan van alles beleven in Nederland. Wil je op de hoogte blijven? Elke dag vind je hier een update over de partnermeeting, maar check ook onze Instagram voor meer content! Zou blijf je op de hoogte van alles wat er tijdens de partnermeeting speelt.

We gaan een indrukwekkende en inspirerend tijd te gemoed! Wij kijken er enorm naar uit!  

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.