Impact is verandering

Geplaatst op 23 apr 2024 - 22:01

Partnermeeting DAG 6 | Het toepassen van persoonlijke verhalen, om anderen te inspireren!

Onze coördinatoren zijn alweer een week in Nederland en de partnermeeting is in volle gang! 
Deze week zullen de coördinatoren over verschillende onderwerpen praten, trainingen volgen en workshops met elkaar doen. Aan het einde van deze week zal iedereen uiteengaan en verschillende activiteiten doen, verspreid door Nederland! 

We begonnen de dag met een mooi GMG over impact. 
Vervolgens is er gepraat over de stand van zaken van World Servants, maar ook over de langer termijnstrategie van World Servants. Er is gekeken hoe de partnerorganisaties en World Servants elkaar kunnen aanvullen en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. 

Na de lunch hadden we een workshop over ‘personal stories’. 'Hoe kan je persoonlijke verhalen verzamelen?’ En ‘Hoe zetten we deze  verhalen in, om mensen te bereiken?’ Er zijn ook interview rolspellen gedaan, om de informatie uit de workshop in de praktijk te brengen.

Ten slot mocht Télesphore een presentatie gegeven aan een groep uit Alphen aan den Rijn ;)

Het was een leerzame dag!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.