In de hoogte met de coördinatoren

Geplaatst op 24 apr 2024 - 20:34

Partnermeeting DAG 7 | Gesprekken over mental health en avontuurlijke belevenissen met de projectcoördinatoren!   

Umaru onze coördinator uit Sierra Leone is vandaag jaartje ouder geworden!! Dat hebben we natuurlijk gevierd met zingen en taarteten!

Het thema van de GMG ging over mental health. Daarna volgde er een training over dit onderwerp. Hierbij ging het over verschillende onderwerpen, zoals  trauma, stress, psychosociale ondersteuning en de welzijn in de gemeenschap en welzijn.  

Na de lunch was er een brainstormsessie over verschillende onderwerpen zoals, manieren om samen te werken, capaciteitsopbouw, reflecteren op samenwerkingen en de online partnermeetings.  

Voor de volgende activiteit is hoogtevrees niet handig, want er stond een outdoor parkour op de planning. Het is een parkour op hoogte met allerlei verschillende uitdagingen. Ondanks de hagel en wind is iedereen weer met beiden voeten op de grond ;)

In de avond hebben de coördinatoren zelf pizza’s gemaakt!  

We hebben genoten van de afwissende dag! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.