Liveblog Voorbereidingsweekend 2022

Geplaatst op 25 apr 2022 - 13:15

Wil je op de hoogte blijven van het voorbereidingsweekend? Kijk af en toe hier voor een update!

Zaterdag

Het voorbereidingsweekend is begonnen!

Alle deelnemers zijn ondertussen aangekomen op het Voorbereidingsweekend.

De ontmoetingsdienst van vanmorgen stond in het teken van ‘Focus’. Hoe kijk jij naar een ander? Sta jij toe dat er verandering kan plaatsvinden? Wil jij de autofocus uitzetten? Wij hebben de focus al uit gezet door het werk wat wij gaan doen!

Vanmiddag gaan alle deelnemers met hun eigen project groep bezig met teambuilding.

 

 

Escape room Heino

Tijdens de escape room gingen alle project groepen door heel Summercamp op zoek naar alle puzzelstukken om hun eigen vlag te vormen. De groepen moesten samen onderhandelen om aan hun eigen puzzelstukjes te komen. Ook werden de groepen getest op het vertrouwen in elkaar, de leiders werden hierbij geblinddoekt door een doolhof geleid.

Doormiddel van Stop-motion hebben de groepen verschillende scenario’s vastgelegd met foto’s. Hierdoor kwamen allerlei onverwachte en hilarische scenario’s in beeld.

Aan het eind van de dag worden de deelnemers getraind op ‘Life Skills’ en ‘fotografie’.

 

Hocus Pocus – Ontmoetingsdienst

’s Avonds was er een avondsluiting in het teken van ‘Hoe kijk jij naar anderen?’ Patrick verteld hier over zijn eigen verhaal over zijn verleden. Er is verschil tussen er voor iemand zijn en alleen je werk doen. Je kunt er zijn en iets doen vanuit je hart, dan pas maak je verschil. Kijk naar mensen hoe ze zijn en bekijk het vanuit je hart.

Om de avond af te sluiten was er nog een avond sluiting waar iedereen heen kon om de avond gezellig met z’n allen af te sluiten.

 

Zondag

Wat zie jij in anderen?

Het is zondag, alweer de laatste dag van het Voorbereidingsweekend. De deelnemers hebben de dag begonnen met een GMG. Hierna was de viering met alle deelnemers samen. Hier waren 2 mensen uitgekozen om elkaar 2 minuten door de ogen aan te kijken en zo aan te voelen wat je diep in de andere persoon ziet.

Daarna vertelde Tiemen over God. God heeft ons gemaakt met veel aandacht. Hij heeft ons gevormd naar het beeld dat hij voor ogen had. Kijk naar de nood van de wereld via de ogen van God. God wil van jouw verhaal zijn verhaal maken. Dat kan alleen als wij Hem in de ogen kijken. Wij mogen er zijn.

 

De afsluiting

Zondag middag werden alle hoofdleiders gevraagd om op het podium te komen. Ze laten hierbij ook de groepsfoto’s zien die op het Voorbereidingsweekend zijn gemaakt. ’s Middags kwamen ook de ouders van de deelnemers naar het Voorbereidingsweekend. Het voorbereidingsweekend werd gezamenlijk met alle deelnemers en ouders afgesloten. Na de afsluiting liepen de jongeren die via een erehaag van de ouders aangemoedigd werden rondom het kampvuur staan. Rondom het kampvuur werd er een gezamenlijke groepsfoto gemaakt met alle 600 jongeren die in 2022 op project gaan.

Alle deelnemers hebben zich in dit weekend helemaal voor kunnen bereiden voor hun project waar ze komen de zomer heen gaan.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.