MA115 | Aangekomen in Lusaka

Geplaatst op 25 jul 2015 - 18:05

De groep is veilig (en op tijd) in Lusaka is aangekomen, zo meldt hoofdleider Tjitske. 

De groep is veilig (en op tijd) in Lusaka is aangekomen, zo meldt hoofdleider Tjitske. Er zijn geen bijzonderheden geweest, behalve dat er gisteren een 'Afrikaans momentje' was bij het guesthouse. Er leek geen avondeten geregeld, maar dit werd op de Afrikaanse manier toch geïmproviseerd. Zo kon de groep met gevulde buikjes hun reis naar het vliegveld vervolgen. Tot morgen op Schiphol!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.