MA118 | Op de valreep...

Geplaatst op 1 aug 2018 - 19:36

Omdat we in Addis Abeba een paar uur moeten wachten en er wifi is (wat een luxe :)), toch nog op de valreep een update. Leuk hè.

De overhandiging van het schoolgebouw met een schitterend logo was een groot feest. Met dans van iedereen en een hele berg foto's. Daarna was er nog een hilarische bonte avond. Dinsdagochtend waren we snel  in dutch time ingepakt voor vertrek en kwam het toch wel lastige moment van afscheid nemen. Er waren veel high fives en knuffels. En ook tranen. We waren snel gehecht geraakt aan de community en het besef dat wij hen achterlaten was ook best ingrijpend.

Gaandeweg ging de blik wel om naar Lilongwe en de souvenirsmarkt. En zeker ook naar huis, met alle watertandende gerechten die gegeten zouden worden. Al vroeg in de middag kwamen we bij onze slaapplek aan: een prachtige lodge met voor de mazzelaars in de ochtend een warme douche. In de middag konden we nog los op de souvenirsmarkt. We hadden opeens weer veel vrienden die allemaal wel iets aan ons kwijt wilden. Moe en voldaan bezochten we nog een lokale supermarkt en wist Ankelien kwark te scoren. En Nanke tikte een heerlijke maaltijdsalade op de kop. Maar al dat extra's was niet echt nodig want het eten in de lodge was prima. Daarna benutten de meesten de avond voor de complimentenboekjes om na een lange avond moe in in een echt gewoon bed te kruipen.

Vandaag was het weer vroeg dag en om 10.00 uur waren we op het vliegveld. Blijkbaar is reizen met Gertjan, reizen met oponthoud. Zo begonnen we met een uitgebreide drugscontrole waarbij de hond de tas van Joëla wel interessant vond. Daarna bleek het niet mogelijk om onze boardingpassen uit te printen. Maar. .. 'this problem' was snel gefixt. Daarna verliep alles op rolletjes en nu zitten we in Addis Abeba te wachten tot het eind van de avond. We eten wat, doen een spelletje en misschien ook al een klein tukkie. Daar zullen we in het vliegtuig alle tijd voor hebben. Morgenochtend zullen we op Zaventem nog even een broodje zien te scoren en dan komen we zo snel mogelijk richting Utrecht. We kijken er naar uit.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.