MA122 | Het project was FABTASTISCH!

Geplaatst op 4 aug 2022 - 20:54

Beter had hoofdleider Altina het project niet kunnen samenvatten, al vragen wij ons wel af of er geen typfout is gemaakt ;)

Het afscheid in Lilongwe was voor sommige mensen emotioneel, maar de groep kijkt met dankbaarheid terug op drie prachtige weken.

De groep is zojuist geland in Addis Abeba, Ethiopië. In het vliegtuig naar Addis werd heel wat afgekletst. De groep is nog lang niet met elkaar uitgepraat. We zijn benieuwd of het de groep lukt om een aantal van de relaxte stoelen, waar het vliegveld van Addis Abeba bekend om staat, te bemachtigen. Sommige deelnemers zullen wat lekkers halen, anderen spelen een spelletje of werken de dagboeken bij. Zo meteen op de vlucht naar Brussel wordt zo hier en daar vast een film opgestart, al vermoeden we dat een aantal oogleden vrij snel dicht zullen vallen. Ondanks dat de meeste deelnemers best nog een weekje extra in Malawi hadden willen blijven, zien ze er ook naar uit om morgen hun ouders en geliefden weer in de armen te sluiten in Utrecht.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.