MA215 I Laatste groet vanuit Malawi

Geplaatst op 24 jul 2015 - 12:38

Een half uur voordat de groep het vliegtuig in stapt, belt hoofdleider André om nog gauw de laatste belevenissen van de groep te vertellen.

Gisteren is de groep in Lilongwe aangekomen, waar ze de souvenir markt hebben bezocht. 's Avonds hebben ze het rustig aan gedaan en was het genieten van het luxe onderkomen in vergelijking met de afgeloen weken. Eindelijk onder een echte douche! Wat is dat dan weer genieten. Een dankbare hoofdleider meldt verder dat de hele groep kerngezond is. Wat een zegen is ook dat. Dit is het laatste bericht van deze Malawi-gangers. Morgen zullen ze - tegen die tijd aardig vermoeid, maar voldaan - aankomen op Schiphol.
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.