MA218 | Berichtje vanuit de bus

Geplaatst op 7 aug 2018 - 12:46

Het dak ging eraf…

Afgelopen vrijdag was mijn laatste bericht en meldde ik dat het bijna tijd was om het dak erop te maken. We hebben hier vrijdag en zaterdag hard aan gewerkt en het ziet er prachtig uit!

Afgelopen zondag waren we onderdeel van een heuse ‘korenbattle’: vier koren (samengesteld uit Malawianen en Nederlanders) vormden de koren en er werd hard gestreden. Het dak ging eraf! Maar bovenal was het een geweldige manier om samen God te aanbidden.

Zondagmiddag hebben we het gebouw overgedragen. Dat ging gepaard met speeches, dans en zang. Inmiddels zijn de Nederlanders helemaal ingeburgerd in de Malawiaanse Cultuur, dus het ging ons best goed af. Bij deze overdracht ontvingen we weer drie kippen.

In de avond volgde het afscheid vergezeld van een glaasje limo met rietje.

Maandag zijn we met de groep naar Lake Malawi gereisd, daar hebben we onwijs van genoten zeker ook van het bordje patat waar iedereen toch wel een beetje naar uit had gekeken.

Vanuit daar zijn we doorgereisd naar mzuzu en zijn de laatste souveniers ingekocht. Uiteraard worden die nu aan elkaar getoond in de bus. Super om te zien wat iedereen heeft geshopt. We rijden nu naar Lilongwe daar hebben we nog een mooi avondprogramma en blikken we terug op onze reis. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het was echt een prachtig mooie tijd!

Aldus hoofdleider Betty 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.