MA218 | Eerste kennismaking met Malawi

Geplaatst op 22 jul 2018 - 19:18

Blije kindergeluiden op de achtergrond. Hoofdleider Betty belt dat de groep veilig is gearriveerd in Kalumamba.

Afgelopen nacht heeft de groep geslapen in een mooi hostel, wat een goede eerste kennismaking was met het land Malawi. Toch moeten een aantal deelnemers wel even wennen, maar dat mag natuurlijk. Een totaal andere omgeving dan in Nederland, met andere geuren en kleuren. Maar vanmorgen zat de stemming er goed in en is het laatste uur in de bus naar Kalumamba vol gezongen. Eenmaal aangekomen in de gemeenschap, wachtte de groep een warm welkom. Een aantal vrouwen zong terwijl de bus aan kwam rijden. Iedereen moest zijn naam vertellen, wat een hoop gelach veroorzaakte want die gekke Hollandse namen zijn toch wel moeilijk uit te spreken. Daarna was het tijd om kamp te maken en de boel een beetje in te richten. Het is een prachtig pand waar de groep mag slapen en ook de omgeving is geweldig. Het dorp is omringt door de bergen, want een mooi plaatje oplevert. Morgen is er nóg een welkomsceremonie, waarbij het hele dorp is uitgenodigd, Aangezien het ook de eerste bouwdag is, is Betty benieuwd of daar nog iets van gaat komen na de ceremonie. Het is een uitdaging, maar we gaan ervoor!

Routekaart naar projectplaats Kalumamba

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.