MA218 | Vanaf de heuveltop in Malawi …

Geplaatst op 24 jul 2018 - 14:41

Vanaf een heuveltop doet hoofdleider Betty telefonisch verslag… over drie welkomstceremonies en de barre kou… 

“Gisteren was onze eerste bouwdag, en het werk vlotte lekker. In ons midden de jarige Bouwleider Ben! We hebben goed kunnen samenwerken met de locals en ook de plaatselijke aannemer was erg tevreden over het verzette werk. 

Ook het kinderwerk is van start gegaan. Gisteren namen er 60 kinderen deel aan het programma.. vandaag maar liefst 125! We zien vol verwachting uit naar de opkomst van morgen :-).
Inmiddels zijn we al drie keer welkom geheten met een ceremonie. Eerst toen wij in Malawi aankwamen, vervolgens op de bouwplaats en gisteren dus voor de derde keer. Dit keer waren er ook verschillende belangrijke mensen uit het dorp aanwezig. Erg bijzonder!  

We ontvingen twee geiten, één kip en maismeel. De mensen hebben heerlijk voor ons gedanst en wij natuurlijk meegedanst! Gisteravond hadden we ook nog een programma met Coördinator MJ. Hij vertelde ons over Malawi, de armoede en het werk van de partner. We waren ontzettend onder de indruk van zijn verhaal en passie voor onderwijs. Het benadrukte weer eens waaraan we bijdragen! 

Vandaag gaan de lifeskills van start. De dames die dit organiseren zitten nu vol glitters en stickers want ze gaan het verhaal “you are special” van Max Lucado ten tonele brengen. De kinderen van groep 7 en 8 zijn hiervoor  uitgenodigd (dat zijn kinderen in de leeftijd van 14-18 jaar oud). We gaan zien hoe ze het verhaal vinden! 

Verder gaat alles hier hartstikke goed! Een paar deelnemers zijn verkouden, want geloof het of niet.. het is hier ‘s nachts hartstikke koud!! Ik heb het nog nooit zo koud meegemaakt” zegt Betty.

’s Ochtends vriest het hier nog en is het mistig, daarna schijnt de zon en is het een aangename 25 graden. Naast de zon warmt ook de rijstepap ons gelukkig ’s ochtends op. 

Het verblijf is prachtig en we vermaken ons enorm!
Heel veel groeten namens ons allemaal”, aldus Hoofdleider Betty. 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.