MA223 | Ndatuwa swingt

Geplaatst op 29 jul 2023 - 12:12

Dat Ndatuwa swingt, wisten we al, maar toch was er vanavond weer een overtreffende trap van swingen. Lees snel hoe het gaat in Malawi:

Als we Stijn eindelijk wakker hebben, begint de dag met 🎶🎉 Lang zal ze leven 🎉🎶 voor Ilse. Tussen de slaperige damesklamboes bouwen we een feestje voor de jarige. Mette zorgt voor bijpassende en verrassende dansmoves als ze een of ander insect ziet. Consternatie en tijd voor ontbijt.

Blijkbaar begrijpt de keuken dat aardappel geen verjaardagsontbijt is, dus we eten rijstepap voor we naar de GMG gaan. We bespreken de vraag wat ons waarde geeft en spreken af anderen ook te vertellen dat ze waardevol zijn.

Op de bouwplaats en bij het kinderprogramma is het rustig, omdat het marktdag is. Toch hebben we flink doorgewerkt: stenen gemaakt, gemetseld, fundament afgevuld en geëgaliseerd, cement gemaakt en veel gezongen. Het rechterhuis is op ringbalkhoogte, dat is op negen lagen.

Bettina had de wind eronder bij het kinderprogramma. We behandelden ‘You are special’ van Max Lucado, vertelden over Nederlandse natuur, hebben gezongen, gedanst en gespeeld en alle kids ging naar huis met een zelfgemaakte medaille.

Toen kwam het avondeten en dat sloten we enorm swingend af… terwijl we nog wat natafelden, hoorden we buiten gezang. Het bleek voor onze jarige Ilse. De complete lokale crew kwam dansend binnen met een zelfgebakken en prachtig versierde taart. De traantjes in de ogen van Ilse waren 100% terecht!

Na happy birthday in allerlei talen en nog veel meer muzikale feestelijkheden snijden we de taart aan. Een mooi start van onze Blingo Pubquiz!


Tussendoor schreven we allemaal een persoonlijk groetje voor thuis: 

Ilse: Bedankt voor de felicitaties, ik mis jullie maar heb het hier ook naar m’n zin. Er is vandaag veel voor me gezongen door Nederlanders maar ook door de mensen hier, ik heb wel een traantje gelaten. Liefs, Ilse. P.S. geef door aan beppe

Nora: Ik mis jim heel erg, ik doarde de envelop nog net iepen te meitsjen wol een treantsje litten. Tut Nora

Pieter: Heit en mem en Jitze en zussen, ik mis Jim. De groetjes van tante Doetie en Ome Marco binne ek binnen koam. Dikke knuffel en tût fân Pieter

Willemijn: Eyyy! Ik ben hier heerlijk in m’n element aan het genieten. Knuffels! Tamara je bent een fenomeen in de groep en iedereen wilde weten wie je bent. De groep wacht met smart je groetjes af! En na een nachtje slapen nog een toevoeging omdat je anders boos wordt: ik kan plassen!

Dirk-Jan: Groetjes van mij aan iedereen. Wees niet ongerust  we zijn maar een +-6000 km weg.

Stijn: Het is hier heel leuk. Hebben jullie het leuk in Tsjechië of is het weer heel slecht daar? Doe een dikke knuffel en een kus van mij naar iedereen.

Mark: Ik har et jirre goed nei mien sin. Sa no en don mat ik ek wol een bietsje oen heit en mem tinke jer en ek groetsje fon beppe wie een leuke ferrassing.

Niels: Yo Herminator en Gerra en de rest. Het gaat erg goed met mij! Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik verwacht Mona als ik thuis kom. Groetjes Niels

Milou: Ha thuisfront! Ik heb het enorm naar mijn zin hier. Ik kijk er naar uit jullie alle verhalen te vertellen en om alle foto’s en filmpjes te laten zien. Plan maar vast een paar dagen vrij in jullie agenda ;) Groetjes van jullie Lotje

Deborah: Fakkaaaa!! Alles goed hier, nog niet ziek, wel ziek van de aardappels en rijstepap voor ontbijt maar maakt niet uit. Love you 

Thirza: Heyhoii iederien! It giet hjir super goed en ha it hielendal nei myn sin. Ik ha no al sin om jim alle ferhalen oer myn leuke reis te fertellen! Ik mis jim en sjoch jim oer 2 wiken wer gelokkig. Groetnis Thirza

Mette: Hii allemaal, alles gaat goed hier. Heb het ook heel erg naar mijn zin. Ik mis jullie x 

Maud: Bedankt voor de leuke groetjes, ik heb het naar mijn zin hier, nog steeds goed te pas. Pa, ma & Marit, zouden jullie 4 frikandellen mee willen nemen naar Utrecht? Ik kijk er naar uit jullie weer te zien, groetjes van Maud

Neeltje: Hee mem, heit, Irene & Henk! Bedankt foar jim leave groetjes. We fiele us hjir thus yn dizze prachtige community. Tink oan Jim, leafs Neel. P.S. iedereen is nog best fit💪 

Laurens: Hopelijk hebben jullie een mooie vakantie gehad. Ik ben veilig aangekomen in Malawi en het is erg gezellig. Groeten aan iedereen en vraag aan Joos of je Barry kan vragen wat voor drinken we uit Malawi moesten kopen.

Jeffrey: Ha iedereen, met mij gaat alles goed hier! Heb het heel erg naar m'n zin. Het bouwen gaat goed en de huizen vorderen gestaag! Tot over 2 weken!

Sabine: Hoi heit en mem, ik heb voor het eerst mogen metselen. Met mij gaat het goed hier in Afrika.🛖.         Ik heb al mega gezellige gesprekken mogen voeren met de mensen om me heen. En hoe is het daar? Nog wat beleefd? Tot over 2 weken.

Julian: Hier alles goed. Geniet heel erg. Hoe gaat het bij Elise/Hanneke op project? Dankjewel voor alle lieve groetjes. Tot over 2 weken en Arjan en Coen veel plezier op project in Oeganda. Groetjes Julian.

Marit: Dankjewel voor alle groetjes en blijf ze zeker sturen ;). Ik ben hier enorm aan het genieten! Tot over 2 weken, Marit.

Krijn: Het gaat super hier. En nee, we gaan Rick niet van de foto afknippen. Groetjes!!

Rick B: Allereerst: bedankt voor de groetjes! Het is zo goed om te horen hoe iedereen meeleeft. Annelieke, ik zou niet durven om de armband kapot te maken, ik bescherm hem met m’n leven. Andere reacties volgen :) Tot snel allemaal!

Harmke: Lieve Tom, Miran, Kees, Sjaak, opa en oma en de rest. Ik was heel blij om wat van jullie te horen. Ik mis jullie ook hoor. En Kees en Sjaak geef ik toestemming om even lekker op m’n bed te liggen ;). Het gaat hier goed. Ik heb zelfs één boon op. Tot snel. Love jullie allemaal en hele dikke kusjes. Riekje, ik weet niet of je dit leest maar nog gefeliciteerd met je 23e verjaardag. Love you, ik zie je snel. Liefs Harmke

Bettina: Ik geniet hier met volle teugen. Ook van al jullie leuke en lieve groetjes. Over twee weken zal ik jullie met alle liefde de oren van het hoofd kletsen met mijn verhalen en ik hoor dan ook graag over jullie belevenissen. Liefs, Bettina

Janneke: Lieve Manoah en Lisalotte. 🌈 Het is hier heel mooi en er zijn heel veel kindjes. Ik denk elke dag aan jullie, en niet vergeten hè, mama is in jullie hartje 🩷 altijd bij jullie. En lekker ondeugend zijn bij papa! Hele dikke kroel van mama. P.S. geef papa maar een knuffel van mij. 

Talina: Lieve heit, mem, Jelmer, Ruben en Tommy, hopelijk gaat bij jullie alles net zo goed als dat het hier gaat. Het is hier echt super bijzonder en ik kan niet wachten om jullie de verhalen te vertellen. Hopelijk eten we bij thuiskomst geen rijst. Hahaha. Ik hoop jullie allemaal bij thuiskomst weer te zien, ik hou van jullie xxx Talina💕

Marc Jan: Hoi papa, mama en Timo, hoe is het, al aangekomen in autostad, hoe was kamp Timo? Hier is het heel leuk alleen mis ik een beetje het nieuws. Zouden jullie een keer per twee dagen of zo een update kunnen schrijven? Groet Marc Jan. P.S. ik eet nu werkelijk waar alles. P.S.S. Hou van jullie, dat zet iedereen erbij dus zal het ook maar doen.

Olav: Alles gaat goed met mij en de sfeer is ook heel erg goed hier, en bedankt voor alle groetjes.

Rick S: Hee lieve Ietje, heel veel plezier met je weekendje weg. Ik denk aan je, ik mis je en ik kan niet wachten om alle toffe ervaringen met je te kunnen delen! Dikke kus, Rick. O ja, mama, alvast van harte gefeliciteerd, jij ook een hele dikke kus en een fijne dag dinsdag!

Sven: Liefste pa, ma, Zoë, Sion, Zarah en Suze, hoe gaat het met jullie? Is de tuin al wat verder af? Bij ons gaat het heel goed, we maken veel mee en kunnen niet wachten de verhalen te delen. We houden van jullie! Liefs Sven en Judith

Judith: Lieve papa en mama, hebben jullie nog een fijne vakantie gehad? Wij hebben veel plezier hier, maar missen jullie wel. Liefs Sven en Judith. PS: Hey Rick en Iris, knuffel van ons aan jullie EN (voor deze keer) aan alle dieren.

Marsha: Hoi mama & de rest. Hier gaat alles goed. Ik geniet volop, vooral van de kinderen. En het samen dansen. Liefs 💋 Marsha

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.