MA417 | Afscheid nemen van Malawi!

Geplaatst op 25 aug 2017 - 12:53

Stukje bij beetje is de groep Malawi aan het loslaten. Het prachtige gezang herinnert de groep nog lang aan een fantastische tijd samen (check de video). Inmiddels zijn ze ingecheckt op de vlucht naar Addis Abeba! 

Zonder problemen is de groep vanmorgen op de luchthaven in Lilongwe aangekomen. Tjitske SMS't: 'Met dubbel gevoel afscheid genomen van Malawi. Ingecheckt op Lilongwe, alles en iedereen gaat weer mee terug naar Nederland. Tot morgen allemaal!' Dankbaar kijkt coordinator Mussa terug op het project en hij is onder de indruk van wat er in Endhlaleni allemaal is bereikt. Hij schrijft: 'It's really been great!' en 'I'm more than impressed'. We zijn benieuwd naar de verhalen van de deelnemers en de leiders!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.