MA418 | Eindfeest en het afscheid

Geplaatst op 31 aug 2018 - 10:48

Een echt bed om op te slapen, inpakken, kinderfeest en dan is het tijd om te vertrekken naar Lilongwe.

Donderdagmorgen was het grote eindfeest met alle kinderen van Kalumamba, hier hebben de kinderen verschillende activiteiten met de deelnemers gedaan. Van nagellakken tot zaklopen en touwtje springen: de kinderen hebben genoten! En dan was het in de middag tijd om echt afscheid te nemen, met een lach en een traan maar een mooie herinnering die voor altijd bewaard zal blijven. De reis naar Lilongwe is goed verlopen en de groep is bij aankomst meteen al gesetteld. Of dit door de heerlijke bedden in plaats van matrassen komt laten we even in het midden. Het eten is heerlijk in Lilongwe, de deelnemers zijn op een paar buikkrampen na gezond en klaar voor de lange reis naar huis. Vrijdagochtend zullen de laatste dingen gedaan worden en zal vertrokken worden naar het vliegveld. We vertrekken om 10.00 uur van onze verblijfplaats en hopen morgen om 15.00 uur in Drachten aan te komen.  We mogen God danken voor de afgelopen drie weken en we zijn dankbaar voor alle mensen die voor ons gebeden hebben.
Dit zal het laatste grotere bericht zijn. Tot morgen !!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.