MA419 | 't is weer voorbij, die mooie zomer

Geplaatst op 31 aug 2019 - 13:22

Rond 12.45u is de laatste World Servants-groep van deze zomer aangekomen in Utrecht.

De groep had nog een korte stop in Worden nodig om afscheid te nemen na de intense 3 weken samen. Het geduld van de ouders werd hierdoor ook goed op de proef gesteld, maar het weerzien met vrienden en familie was heel fijn! Wat hebben ze een goede tijd in Malawi gehad. Moe maar voldaan zijn ze inmiddels allemaal naar huis. De laatste groep van deze zomer is thuis!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.