MA517 | De bouw is gestart!

Geplaatst op 16 okt 2017 - 14:10

Via Mussa Nyirenda, één van onze coördinatoren in Malawi, ontvingen we een kort berichtje vanuit Kandezu.

De groep is veilig aangekomen in Kandezu en opgewonden om daar te zijn waar ze al zolang naar hebben uitgekeken. Vandaag zijn ze gestart met de bouw en ook de lokale bevolking sloot hier direct bij aan. Ook zij zijn zeer enthousiast en de samenwerking verloopt heel prettig.
Het begin is er!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.