MA517| De reis naar een groot avontuur is gestart

Geplaatst op 13 okt 2017 - 13:45

Een bus, grote volle reistassen en veel enthousiaste deelnemers stonden vanmorgen te trappelen in Steenwijk.

Dit was de eerste opstapplaats voor de projectgroep die in Malawi klaslokalen, een lerarenwoning  en zelfs nog latrines zal gaan bouwen. In Utrecht zullen vanmiddag de overige deelnemers opstappen. Vanavond om 20:10 uur vertrekt het vliegtuig naar Addis Abeba, van waaruit de vervolgvlucht naar Lilongwe genomen zal worden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kan het avontuur dan echt beginnen! De partner en de bevolking zijn er helemaal klaar voor, ze schrijven: 'We wish the group a safe and blessed trip. CCAP and the community are looking forward to their arrival'.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.