MA517 | Gevoelstemperatuur ijzig bij warm afscheidsmoment

Geplaatst op 28 okt 2017 - 14:30

De Malawi-gangers zijn gearriveerd. De laatste deelnemers zijn in Steenwijk uit de bus gestapt en namen daar ruim de tijd voor een warm afscheid, hoewel de Hollandse temperatuur ijzig voelde na twee weken warmte. 

De groep kijkt terug op een prachtige tijd: 'Het was ontzettend leuk. We waren een hele leuke groep en hebben genoten van het uitstekende weer in Malawi. Alles was goed voor elkaar, we sliepen, aten en bouwden op loopafstand, waardoor we onze tijd heel goed konden besteden. We hebben het heel erg naar onze zin gehad allemaal!'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.