MA517 | Twee continenten overbrugd

Geplaatst op 28 okt 2017 - 10:18

De groep heeft weer voet op Europese bodem gezet. Vanmorgen was er telefonisch contact met hoofdleider Bé.

Hij vertelde dat iedereen het goed maakt. Ze zijn met de bus onderweg naar Utrecht. Als het verkeer mee zit, zullen ze daar op de geplande tijd van 11.30 uur arriveren. Nadat de tassen zijn uitgeladen, wordt de reis vervolgd naar Steenwijk. Daar hopen ze rond 13.15 uur aan te komen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.