MA519 | Dak zit er bijna op

Geplaatst op 31 okt 2019 - 07:31

Het schoolgebouw is onder de pannen­čśÇ

Nog 1 dag doorwerken en het zit er dan bijna op. Het dak van de school is dan ook waterdicht. Vrijdagmorgen gaan we de bouw opruimen en dan officieel overdragen en ons voorbereiden op de terugreis. Nederland, jullie moeten nog een paar nachtjes wachten. Ondertussen helpen we ook de boeren op het land.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azi├ź of Latijns-Amerika als in Nederland.