MA519 | Het avontuur is eindelijk begonnen!

Geplaatst op 13 okt 2019 - 17:40

Rond de klok van twee uur was het grootste deel van de groep gearriveerd in Tiendeveen. Na een lange periode van voorbereiding was het nu dan toch eindelijk zover: de reis kon beginnen!

Nadat alle hoeken en gaten van de tassen waren opgevuld met héél veel knuffels voor de kinderen in Katawa, was het tijd om de bagage in de bus te laden en afscheid te nemen. Hier en daar werd er toch stiekem een traantje weggepinkt; drie weken is ook best lang. Met veel enthousiasme en goede moed vertrok de groep richting Utrecht, waar nog een klein deel van de groep is opgestapt om samen de reis te vervolgen naar Brussel. Vanavond stappen de deelnemers in het vliegtuig naar Ethiopië. Morgen vindt dan het laatste deel van de reis plaats naar de eindbestemming: Katawa in Malawi. Ongetwijfeld laat de de groep van zich horen wanneer ze daar is gearriveerd.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.