MA622 | Zondag: kerkdienst en bezoek aan de markt

Geplaatst op 1 mei 2022 - 20:41

Vandaag doen we het lekker rustig aan. Vanmorgen naar de kerk en 's middags naar de markt.

Gsteravond hadden we een erg gezellig kampvuur met de lokale bevolking. Er was een koor dat voor ons kwam zingen en we hebben een Malawiaans lied geoefend dat we morgen in de kerkdienst gaan zingen. Vandaag slapen we uit en ontbijten we om 9:00 met rijstepap en brood. Daarna doen we onze nette kleren aan en maken ons klaar voor de kerkdienst. Die begint om 10:00 Malawiaanse tijd, wat er vandaag op neerkomt dat we om 10:45 op onze plaatsen op het veld naast de kerk zitten. Alle kerkgenootschappen zijn er vanmorgen bij, waardoor er best veel mensen zijn en verschillende koren liederen zingen. Zelf zingen we een paar liederen en het lied dat we gisteren bij het kampvuur hebben geleerd. De hoofdleider mag de overdenking doen. Die gaat over eenheid, naar het beeld van het lichaam en de verschillende lichaamsdelen uit 1 Korinte 12. Om half twaalf is de dienst afgelopen en is het tijd voor de lunch. Daarna gaan we in de bak van de vrachtwagen, samen met veel lokale mensen, naar een markt in de buurt. Het is een mooie rit, met prachtige uitzichten. Op de markt is het erg druk, maar het is leuk om eens te zien. Er worden wat aankopen gedaan en na een uurtje heeft iedereen het wel gezien en gaan we weer terug. 

De zondag zit erop. We hebben genoten van de vrije tijd vandaag en de dingen die we konden doen. Morgen wordt er weer gebouwd en staat de wekker weer om 6:00. We maken het vanavond dus niet te laat...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.