Maak kennis met Mark!

Geplaatst op 10 apr 2024 - 09:54

World Servants krijgt een nieuwe directeur-bestuurder. Mark de Boer zal in mei bij World Servants starten en kennis maken met onze beweging. Mark heeft een eigen praktijk in organisatieadvies en veel ervaring in de non-profitsector. Met zijn kennis bouwt World Servants in de aankomende jaren verder aan verandering.

Mark zelf heeft er ook zin in: “Het is een eer om de komende tijd leiding te mogen geven aan World Servants, een prachtige beweging van bevlogen jongeren. Ik zie er naar uit om samen aan de slag te gaan en ook de komende jaren van betekenis te zijn voor zoveel mensen dichtbij en ver weg!”

Mark de Boer

Mark volgt Janneke Plantinga op, die eind februari afscheid heeft genomen. Tussen Jannekes aftreden en het aantreden van Mark vervult Jan Bosman op interimbasis de rol van directeur-bestuurder.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.