MY117 | Tropische hutspot voor 70 man

Geplaatst op 25 jul 2017 - 11:44

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan zit eraan te komen voor groep Doetinchem. Maar eerst nog de overdrachtsceremonie! Helga doet verslag met foto's:

Het voelt voor ons onwerkelijk, maar vandaag is de laatste dag in Pakokku. Dat betekent dat we het gebouw overdragen aan de lokale bevolking en dat pakken ze hier groots aan. Om vijf uur start de ceremonie en om half elf vanavond is hij klaar! De aanloop van mensen begint langzaamaan vorm te krijgen, momenteel hebben we ons kinderfestival en zie ik kinderen touw trekken, touwtje springen en zaklopen. En uiteraard zijn er vandaag veel lokale mensen aanwezig. De lijst van genodigden bestaat uit ruim vijftig mensen en daar komt de rest nog bij. Gaat dus een bijzondere afsluiting worden. We zijn zelf druk bezig met de voorbereidingen van onder andere het diner: we koken hutspot (opmerkelijk, met 30 graden...) voor ruim 70 mensen. Tegelijk zijn we bezig met het opruimen en uitzoeken van onze spullen. 

Morgenvroeg vertrekken we om half zeven richting Yangon. Donderdag zullen we daar nog de hele dag doorbrengen. Vrijdagochtend staat om twee uur 's nachts de vlucht gepland, onwerkelijk allemaal. Gevoelsmatig zijn we net een week weg, maar is toch niet zo.

Hartelijke groet uit Pakokku!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.